AeroBalkan | Eurowings
395
single,single-post,postid-395,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Eurowings

Eurowings

eurowings-logo-1

Eurowings je nemačka low cost kompanija čije je sedište u Dizeldorfu. Ova kompanija je podružnica Lufthnsa grupe. Aviokompanija je prošla kroz velike transformacije proteklih godina, a do 2014. je pripadala Lufthansa Regionalnoj grupi. Od 2015. je aviokompanija počela sa radom kao low cost kompanija, a iste godine je i preuzela maršrute aviokompanije Germanwings. Planirano je da kompanija pruži usluge low cost saobraćaja ne samo u Evropi, već i na dužim relacijama ka Floridi i Južnoj Africi.

Eurowings aviokompanija je počela sa radom 1. februara 1993. godine. Lufthansa je 2001. imala udeo od 24,9%, da bi ga u 2004. povećala na 49%. U oktobru 2015. Eurowings je preuzeo čak 55 ruta kompanije Germanwings, ali je ujedno i postao odgovoran za sve letove iste nemačke kompanije.   

IATA: EW

ICAO: EWG

Bazni aerodromi: Berlin, Dizeldorf, Hamburg, Hanover, Minhen, Palma de Majorka, Salcburg, Štutgart, Beč

Glavni aerodrom: Dizeldorf

 

Eurowings flota aviona

Od januara 2019. godine Eurowings flota se sastoji od 102 aviona. Eurowings poseduje 23 modela Airbus A319-100 aviona i 47 modela aviona Airbus A320-200. Zatim, Eurowings avion modela Airbus A330-200 sa kapacitetom od 310 sedišta kompanija ima 7, Airbus A330-300 kapaciteta od 300 sedišta ima 2 i Airbus A 340-300 takođe 2. Eurowings avion je takođe i Boing 737-800 kojih aviokompanija u svom posedu ima 2, kao i Bombardier Dash 8 Q400 kojih ima 19.  

 

Eurowings letovi

Eurowings letovi varijaju, smenjuju se, smanjuju i povećavaju u zavisnosti od potražnje i sezone. Poznato je da su Eurowings letovi uglavnom usmereni ka Evropi. Postoji oko 200 destinacija ka Evropi i nekoliko destinacija usmerenih ka ostatku sveta. Neke od zemalja ka kojima je Eurowings leteo do sada su:

 1. Ujedinjeno Kraljevstvo
 2. Bosna i Hercegovina
 3. Maroko
 4. Švajcarska
 5. Slovačka
 6. Tajland
 7. Poljska
 8. Tunis
 9. Kipar
 10. Belgija
 11. Turska
 12. Egipat
 13. Meksiko
 14. Grčka
 15. Irska

Miles & more program

Miles and more program je pokrenula aviokompanija Lufthansa 1993. godine. Danas je taj program najveći na svetu ove vrste koji koristi preko 15 miliona putnika širom sveta. S obzirom da aviokompanija Eurowings pripada Luftahnsa grupi, ona je automatski uključena u ovaj program. Poenta korišćenja ovog programa je da putnici steknu eksluzivne privilegije koristeći usluge Lufthanse i njenih partnerskih aviokompanija poput Eurowings kompanije.

 

Tarife na Eurowings letovima

Postoje 4 tarife na Eurowings letovima. Upoznajte se sa svim pojedinostima koje tarife nose, njihovu cenu, dozvoljeni prtljag i dodatne opcije.

Basic tarifa

Basic tarifa uključuje samo cenu leta i jedan besplatan komad ručnog prtljaga. Međutim, ukoliko želite možete po određenoj novčanoj nadoknadi dodati neku od opcija koju preferirate na letu: užinu i piće, jednu do maksimalno 2 torbe predatog prtljaga do 23 kilograma, odabir sedišta, sedište sa više prostora za noge i bukiranje specijalnog prtljaga.

Smart tarifa

Kada Eurowings letovi podrazumevaju smart tarifu, onda su osim same cene leta uključene i opcije: odabira sedišta, užina i piće, pristup salonima na određenim aerodromima, jedna torba predatog prtljaga do 23 kg. Po vašoj želji, možete dodati i opcije koje uključuju više slobodnog mesta za noge i mogućnost bukiranja posebnog prtljaga.

Best fare

Best fare uključuje: premijum sedišta u najboljem delu aviona, više prostora za noge, 2 komada predatog prtljaga do 23 kg, 2 komada ručnog prtljaga, zabavu na letu, pristup salonima na pojedinim aerodromima, specijalitete na letu, prioritet pri ukrcavanju.

Bizclass

Biz klasa na letu nudi premijum uslugu i maksimalni komfor po pristupačnim cenima. Možete se odlučiti za biz klasu na kratkim, srednjim i dugim letovima. Bizclass na svim letovima nudi mogućnosti: dva komada predatog prtljaga do 32 kg, dva komada ručnog prtljaga, promenu i otkazivanje leta, pristup salonima, prednost pri ukrcavanju.

 

Dozvoljeni prtljag na Eurowings letovima

Dozvoljeni prtljag zavisi od tarife leta za koju ste se odlučili, kao što je navedeno. Ručni prtljag podrazumeva 8 kg i maksimalne dimenzije od 55 x 40 x 23 cm. Dodatni ručni prtljag u vidu lične tašne ili torbe za laptop ima propisane dimenzije od maksimalnih 40 x 30 x 10 cm.

U ručnom prtljagu, odnosno u kabini, ne smeju se naći sledeći predmeti: plastični pištolji, upaljači, escajg, žileti, makaze, alat, sportski reketi….

Predati prtljag podrazumeva torbu od 23 kg, odnosno 32 kg u Biz klasi. Svako prekoračenje uključujući i ručni, predati i posebni prtljag se naplaćuje prema posebnom cenovniku. Do 72 sata pre leta možete dodati komad prtljaga putem pozivnog centra.  

 

Eurowings check in

Svi koji se opredele za Eurowings letove, mogu se online čekirati putem sajta jednostavno i brzo. Na sajtu postoji poseban odeljak Eurowings check in, a klikom na tu opciju ćete se uspešno čekirati uz par koraka, bilo da ste na mobilnom uređaju, tabletu ili računaru. Potrebno je samo da to učinite u vremenskom periodu od 72 sata pre leta.

Nakon što unesete šifru rezervacije i lične podatke, potrebo je uneti svoj e-mail i broj telefona nakon čega ćete dobiti sopstveni Eurowings boarding pass. Dobićete opciju da vaš Eurowings boarding pass skinete online kako biste ga imali na elektronskom uređaju ili ga možete drugim klikom direktno odštampati i poneti sa sobom. Eurowings online check in značjano smanjuje zadržavanje na aerodromu i redukuje nepotrebno duge redove.

Eurowings online check in je mogućnost koja vam dozoljava i da se opredelite za sve dodatne opcije koje spadaju u domen vaše odabrane klase.

 

Usluge na Eurowings letovima

Na letovima male i srednje dužine, putnicu mogu da koriste takozvanu Wings aplikaciju zabavljačkog karaktera na svom telefonu, tabletu ili kompjuteru. Možete izabrati neki od filmskih blokbastera, klasika ili pesama koje će vam prekratiti vreme na letu. Potrebno je Wings aplikaciju skinuti putem interneta pre samog putovanja.

Na dugim letovima će vam biti obezbeđeno praćenje filmova ili slušanje muzike na ekranu na sedištu ispred vašeg. Korišćenje interneta na svim letovima se naplaćuje uz razliku u ceni u zavisnosti od toga kakve su vam online usluge i u kojoj meri potrebne. Tako se razlikuju S, M i L paketi od kojih S nudi samo dopisivanje preko standardnih platformi, M nudi i sufrovanje netom i gledanje filmova, dok L nudi i skidanje video i muzičkog sadržaja.

Osobe sa posebnim potrebama na Eurowings letu

Eurowings kompanija nudi niz besplatnih usluga putnicima koji imaju ograničenu mogućnost kretanja ili čulnih hendikepa. Kabinsko osoblje će pomoći prilikom ukrcavanja i iskrcavanja putnika, kao i praćenje do mesta sedenja.

Takođe, prevoz invalidskih kolica i pasa vodiča je besplatna usluga na Eurowings letovima. Da biste ostvarili svoju uslugu na najvišem nivou, obratite se besplatnom pozivnom centru kom ćete objasniti vrstu hendikepa, a u skladu sa kojim će se aviokompanija ophoditi.

Putovanje sa decom

Eurowings low cost kompanija se trudi da ponudi maksimalan komfor i pristupačne cene za sve koji na putovanje kreću sa decom. Tako deca između 2 i 11 godina imaju popust na kartu, ali i posebno dečje sedište sa većom sigurnošću. Deca do 2 godine koja putuju u krilu roditelja plaćaju simboličnu novčanu nadoknadu.

 

Kontakt aviokompanije Eurowings

Eurowings podržava više socijalnih mreža i to Facebook, Twitter, Youtube, Google + kao i Instagram. Na zvaničnom sajtu koji je preveden na engleski jezik www.eurowings.com možete pronaći sve neophodne informacije vezane za status leta i red letenja. Na njemu takođe možete popuniti elektronski formular sa nedoumicom koju imate. Osim toga, možete i pozvati kontakt centar koji radi svakog dana 24 sata na broju +49 (0)221 – 59988222. Telefonski razgovor će se naplatiti prema standardnoj tarifi odlaznih poziva ka inostranstvu.