AeroBalkan | Pobeda
400
single,single-post,postid-400,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Pobeda

Pobeda

pobeda-logo

Avio-kompanija Pobeda Airlines je jedna od najmlađih u Rusiji. Reč je o ruskom niskotarifnom avio prevozniku koji je svoj prvi let realizovao u decembru 2014. godine. Te godine je prestala sa radom jedina ruska niskobudžetna avio-kompanija Dobrolet, na čijem mestu je počela da posluje Pobeda Airline.

 

Kako je nastala Pobeda Airlines?

2013. godine je osnovana prva niskobudžetna avio-kompanija u Rusiji, od strane ruske nacionalne avio-kompanije Aeroflot, kao jedinog akcionara. Niskotarifna kompanija je nosila naziv Dobrolet, po nacionalnoj avio-kompaniji Sovjetskog Saveza koja je prethodila formiranju Aeroflota. Dobrolet je registrovan u oktobru 2013, i prve godine svog postojanja je imao u ponudi letove ka nekoliko ruskih gradova, sa planom da se u narednim godinama ruski gradovi povežu isa inostranim destinacijama.

Međutim, već u avgustu 2014. godine Dobrolet prestaje sa radom pod pritiskom sankcija uvedenih od strane Evropske unije. Sankcije su izazvane nepovoljnim političkim okolnostima koje su vladale u odnosima Rusije i Ukrajine, a koje su zaokupile pažnju celokupne svetske javnosti. Nakon što je Dobrolet u ovoj teškoj situaciji obustavio svoje letove i prestao sa radomnakon nepunih godinu dana postojanja, Aeroflot je pokrenuo novi nacionalni projekat pod simboličnim nazivom – Pobeda.

Samo četiri meseca kasnije je osnovana nova niskobudžetna avio-kompanija, a celokupan razvoj događaja – počevši od sankcija uvedenih kompaniji Dobrolet, pa do osnivanja nove avio-kompanije u rekordno kratkom vremenu – predstavlja splet okolnosti koji se na ovakav način desio po prvi put u istoriji civilnog vazduhoplovstva u Rusiji.

 

Pobeda Airlines danas – sedište i poslovanje

Sedište ove avio kompanije je Međunarodni aerodrom Vnukovo, smešten 28 kilometara jugozapadno od Moskve. Sekundarne baze Pobede su aerodromi u Anapi i Sočiju.

Iako je reč o relativno mladoj avio-kompaniji, Pobeda Airlines je primer avio prevoznika čije se poslovanje kreće uzlaznom putanjom iz godine u godinu. Kako je navedeno na zvaničnoj internet prezentaiciji kompanije, za prvih 12 sati nakon što su postale dostupne, prodato je oko 7.000 avio karata, što je bio dotad nezapamćen uspeh na nivou čitave Evrope kada je avio saobraćaj u pitanju.

Za samo deset meseci rada, Pobeda je primila na svoj letove oko 2 miliona putnika. a veliko interesovanje za svoje letove duguje stabilnoj poslovnoj politici, lojalnosti i kvalitetu usluge koju pruža svojim putnicima. Kao jednu od svojih najvećih prednosti, Pobeda ističe činjenicu da je zahvaljujući niskobužetnoj poslovnoj politici avio putovanja učinila dostupnim ogromnom broju ljudi, što je ranije bilo teško zamislivo.

Flota aviokompanije Pobeda

Pobeda Airlines je u prvim godinama svog postojanja koristila avione kompanije Boeing, pretežno modele Boeing 737 800. Svi avioni ispunjavaju visoke kriterijume bezbednosti i komfora, a putnici tokom leta mogu da se opuste u udobnim sedištima i da odlože svoj ručni prtljag u prostrane ormariće iznad sedišta.

Pobeda letovi 

Pobeda Airlines ima u ponudi veliki broj domaćih i inostranih letova, od kojih polovina povezuje velike gradove i odmarališta širom Rusije. Inostrani letovi su izuzetno traženi, što konstantno otvara nove mogućnosti za proširenje liste svetskih destinacija koje posećuju letelice ove avio-kompanije. Poput drugih niskotarifnih avio-kompanija, i Pobeda omogućava obilazak velikog broja atraktivnih, pretežno evropskih i azijskih destinacija po izuzetno niskim cenama avio karata.

 

Prtljag – ručni i utovarni

Kada letite iz Rusije u inostranstvo, Pobeda Airlines vam pruža mogućnost da čekirate svoj prtljag na polaznom aerodromu, tako da tokom putovanja i presedanja nemate obavezu da čekirate prtljag prilikom svakog leta – prtljag se isporučuje letelicama bez vašeg učešća, a vi ga dobijate tek na krajnjoj destinaciji.

Ova procedura važi u svim slučajevima kada vaš prtljag ne sadrži predmete podložne pisanoj carinskoj deklaraciji (navedene na spisku koji možete pronaći na zvaničnom sajtu kompanije).

 

Usluge na letovima i aerodromima

Usluge na letovima avio-kompanije Pobeda Airlines obezbeđuju putnicima komfor i udobnost tokom putovanja, a ljubazno osoblje je tu da izađe u susret svim putnicima. Osim standardnih zabavnih sadržaja na aerodromima i u avionima, u vidu in flight časopisa i ponude obroka i posluženja, izdvajaju se sledeće pogodnosti koje možete obezbediti unapred:

XL sedišta

Jedna od najboljih povoljnosti na letovima ove kompanije je mogućnost rezervisanja XL sedišta, koje pruža više prostora za ugodan smeštaj u avionu. Rezervacija ovih sedišta je moguća putem sajta kompanije ili Call centra, a usluga se dodatno naplaćuje na aerodromu, neposredno pre leta. Ovaj tip sedišta u avionima je smešten u blizini izlaza za hitne slučajeve, pa ova kompanija poput mnogih drugih iz bezbednosnih razloga ova sedišta ne ustupa trudnicama, deci, maloletnim i starim licima koja nisu fizički u mogućnosti da adekvatno reaguju u slučaju nezgode.

Prioritetno ukrcavanje

Putnicima se omogućava i da sebi obezbede prioritetno ukrcavanje koje će ih poštedeti čekanja u redovima i spore standardne procedure. Prioritetno ukrcavanje je moguće obezbediti online, putem Call centra ili lično na aerodromu, gde će se putniku sa ovakvim zahtevom dodati posebna oznaka na propusnicu (boarding card), na osnovu koje osoblje ima uvid u poseban status koji je dodeljen putniku. Ova usluga se takođe dodatno naplaćuje.

Pratnja za decu koja putuju sama

Deci između 5 i 12 godina koja putuju samostalno, avio-kompanija na zahtev roditelja obezbeđuje posebnu pratnju u vidu osoblja avio-kompanije. Pratnja ovakve dece im pomaže u isporučivanju prtljaga, obaveštava roditelje o uspešnom ukrcavanju i sletanju na krajnju destinaciju. Takođe je dužno da sa detetom sačeka osobu koja ga dočekuje na krajnjem aerodromu, a čije podatke unapred dobija od roditelja/staratelja deteta.

Osoblje u avionu posebno tretira ove mlade putnike, pa se detetu obično dodeljuje stjuardesa koja mu pruža posebnu pažnju tokom čitavog leta. Ova usluga se dodatno naplaćuje, i podnošenje zahteva za nju je preuslov da dete navedenog uzrasta uopšte putuje avionom bez staratelja.

Saloni za boravak putnika na aerodromu

Aerodrom Vnukovo pruža mogućnost ugodnog boravka tokom iščekivanja leta u specijalno uređenim salonima sa različitom ponudom pića i jela i zabavnog sadržaja za decu i odrasle. Putnicima je dostupan i besplatan internet, kao i niz prodavnica, butika i sličnih sadržaja koji omogućavaju kupovinu i razonodu pre poletanja.

 

Kontakt informacije avio-kompanije Pobeda Airlines

Sve informacije o ovoj avio-kompaniji možete pronaći na njenom zvaničnom sajtu, a za dodatne informacije možete pozvati i Call centar +7 (809) 505-4777 koji je dostupan 24 časa dnevno.